BlogheaderIris1
Iris Leeuwen

Iris Leeuwen

Die ene stap die je hele leven verandert

Veel mensen willen graag hun leven omgooien, veelal zijn ze klaar met het leven van een leven waarin ze moeten voldoen aan de verwachtingen van onze maatschappij, ze willen meer dan het huisje, boompje en beestje leven. Ze hebben het gevoel dat het leven voor meer is weggelegd dan dat. Zij willen iets doen wat hun écht gelukkig maakt. Helaas zetten veel mensen, ondanks het knagende hart, toch uiteindelijk niet die stap. Veelal omdat ze ergens diep van binnen ervan overtuigd zijn dat er nog heel veel moet gebeuren voordat zij hun hele leven zouden kunnen omgooien.

Ze denken bijvoorbeeld dat ze eerst meer vrije tijd en geld nodig hebben. Of meer zelfvertouwen moeten krijgen. Of ze zijn in de veronderstelling dat iemand “speciaal” moet zijn om een bijzonder levem te kunnen leven. Hierdoor wachten ze op het “juiste” moment, maar een dergelijk moment bestaat niet. Doordat je altijd zult wachten op dit juiste moment zul je heel veel kostbare tijd verliezen, en dat is natuurlijk erg zonde.

Ooit was ik ook een van dit soort mensen

Ik werkte op een manege wat ik stiekem niet heel leuk vond, maarja het was werk en het verdiende. Als ik dan in de pauzes of weer thuis door mijn instagram scrolde zag ik allemaal mensen die wereldreizen aan het maken waren en volop aan het genieten waren. Pfff… wat wilde ik dat ook graag, maar ik dacht dat al die mensen vast zakken vol met geld hadden of gewoon ooit een keer geluk hadden gehad waardoor ze een dergelijke leven konden leven.

Diep van binnen bleef ik verlangen om ook iets groots of speciaals te doen met mijn leven, maar iedere keer als ik stappen probeerde te zetten ik bleef maar tegen de muur aan lopen. Ik dacht echt dat ik eerst vijftien jaar op de manege moest werken voordat ik zo’n leven kon leiden.

Op een dag werd ik weggestuurd van mijn werk. Daar zat ik dan thuis, zonder werk, zonder inkomen en zonder school. “Daar ging mijn volgende plan voor mijn droomleven alweer”, was wat er door mij heenging. Ik voelde mij op dat moment echt een mislukking. iedereen om mij heen leek gelukkig te zijn en ik had helemaal geen enkel doel in mijn leven en was verder weg van geluk dan ooit tevoren.

Tot op een dag...

Totdat ik op een dag weer voor de duizendste keer door mijn instagram zat te scrollen en ik een advertentie tegenkwam waarin stond: “Ben jij ook zo klaar met het 9 tot 5 leven? En wil jij weer doelen hebben in je leven?”  De advertentie trok mij direct aan en nieuwsgierig klikte ik op het account waar de advertentie van was, genaamd; RedPill, via hun instagram belandde ik op hun site en terwijl ik door de pagina heengen dacht ik “Wauw”. Was het toeval? Was het geluk? Of was het het universum wat mij een handje hielp? Ik weet het niet, maar wat was ik blij dat ik die keuze maakte om op de advertentie te klikken.

De site beschreef precies hoe ik mij op dat moment voelde. Ik kon het gewoon niet geloven dat er echt meer mensen waren die net zoals mij waren, en mij ook nog eens konden helpen. Ik zag de optie voor het aanvragen van een Persoonlijk Gesprek en mijn gevoel schreeuwde: Iris dit moet je doen! Dus een paar dagen later had ik mijn persoonlijke gesprek en vanaf daar is mijn Hero’s Journey begonnen.

En ik kan zeggen: Wat ben ik mezelf dankbaar dat ik de keuze toen heb gemaakt om op die advertentie te klikken. RedPill heeft mijn hele leven veranderd. Ik heb nu alle vrijheid om te doen wat ik echt leuk en belangrijk vind.

Binnenkort zal ik een blog schrijven over mijn hele RedPill traject en vertel ik jullie graag hoe dit voor mij was en hoe gaaf en leerzaam deze reis is geweest.

Wat ik met dit verhaal wil vertellen is...

…dat je met zo’n kleine gedachte, zo’n kleine keuze je hele leven letterlijk kan transformeren.

Bij iedereen is deze kleine gedachte of keuze verschillend. De ene besluit een boek over de mindset te lezen waardoor diegene zijn hele mindset, en daarmee zijn leven zal veranderen. De ander kiest ervoor om die ene cursus over persoonlijke ontwikkeling te gaan volgen.

Deze keuze is voor iedereen uniek, maar voor iedereen net zo belangrijk.

Wat ik jullie heel graag wil meegeven is het volgende: Je hoeft geen miljonair te zijn om je droomleven te kunnen leven. Je hoeft geen superkrachten te hebben om te doen wat jij echt leuk en belangrijk vindt. Een dergelijk leven is ook voor jou weggelegd, zolang je die stap maar durft te zetten en er echt voor gaat.

Zie mij, ik was eerst een simpele stalhulp die alleen maar fantaseerde over haar droomleven. En nu leef ik dit droomleven en maak ik grootste plannen voor mijn toekomst. Hoe gaaf is dat?

Iedereen heeft het in zich, jij dus ook! Jij kan dit!

Succes!

Liefs, Iris

deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on linkedin
LinkedIn

anderen bekeken ook...