REDPILL’S STORY

HOE HET BEGON

10 min. read

“Vroeger durfde ik nooit de persoon te zijn wie ik echt diep van binnen was. Ik voelde altijd een enorme roeping om iets bijzonders te doen met mijn leven, maar ik had niet de ballen om actie te zetten. Ik zat op z’n zachtst gezegd vast en was doodsbang om mijn leven te eindigen met spijt.”​

VROEGER WAS HET ANDERS

IK WILDE PETER PAN WORDEN. YEAH RIGHT…

Mijn naam is Arel. Vroeger fantaseerde ik altijd over een vrij en blij leven. Als kleine jongen droomde ik ervan om iets groots te doen met mijn leven.

VROEGER WAS HET ANDERS

IK WILDE PETER PAN WORDEN. YEAH RIGHT…

Mijn naam is Arel. Vroeger fantaseerde ik altijd over een vrij en blij leven. Als kleine jongen droomde ik ervan om iets groots te doen met mijn leven.

“MAAR DROMEN BESTAAN HELEMAAL NIET JONGEN!”

“EN JE MOET NOU EENMAAL DINGEN DOEN DIE NIET LEUK ZIJN…”

Mijn dromen sloegen al snel stuk op de realiteit. Als tiener leerde ik dat ik het leven op ‘safe’ moest spelen. Ik begon steeds meer te geloven dat een bijzonder leven alleen mogelijk was voor mensen met geluk of die in een rijk gezin geboren waren. In ieder geval niet voor mij.

Ik liet mijn leven al snel afhangen van de standaarden van de samenleving

Omdat ik vaak tegendraads was, kreeg ik regelmatig van familie en vrienden te horen dat het leven nou eenmaal anders in elkaar steekt: “Je moet zometeen gewoon studeren, een goede baan krijgen, trouwen, kinderen krijgen, af en toe plezier maken, en je laatste jaren genieten van je pensioen. Het leven is gewoon zoals het is…” 

ondanks ik niks voelde voor deze manier van leven…

…wist ik als puber niet beter. Mijn hele sociale omgeving, en alles wat ik meemaakte en zag op TV of op school bevestigde dat een droomleven niet voor mij was weggelegd.

EEN KLEIN VENTJE VOL TWIJFELS

“DOE MAAR NORMAAL, WANT DAN DOE JE AL GEK GENOEG”

Rond mijn 17e ging ik net als mijn vrienden een studiekeuze maken. Toen ik eenmaal met mijn vader in gesprek ging over welke richting ik op zou gaan, begon ik enorme twijfels te krijgen. Het leek wel alsof mijn leven om diploma’s en banen moest gaan. 

ik dacht: “is dit nou het leven?”

“Is dit alles? Gaat het nou echt hierom? Ben ik hier nou voor op de wereld gezet? Serieus?” Ik begreep de levenswijze niet waar iedereen zo oké mee leek te zijn. Het voelde allemaal gewoon zo zinloos voor mij.

ergens was ik me ervan bewust dat ik later enorm veel spijt zou krijgen…

ergens was ik me ervan bewust dat ik later
enorm veel spijt zou krijgen…

…wanneer ik gewoon oogkleppen op zou doen en toch voor dit leven zou kiezen. Maar ondanks ik wist dat dit mij ongelukkig zou maken, had ik gewoon niet de ballen om los te breken en uit te zoeken waar mijn hart dan wel lag. Ik was te bang wat anderen ervan zouden vinden als ik mijn eigen weg in zou slaan. Ik besloot de massa te volgen en koos voor een studie die mij het minst kut leek…

DOELLOOS CHILLEN

omdat ik te bang was voor de spiegel

De eerste jaren switchte ik 3 keer van studie en voelde ik me erg leeg van binnen. Ik vond het moeilijk om alleen te zijn met m’n gedachten en ik begon mezelf steeds meer af te leiden van de werkelijkheid. Voor een lange tijd bestond mijn leven uit zo min mogelijk studeren en zoveel mogelijk oppervlakkig plezier maken. Diep van binnen was ik doodsbang voor de richting waar mijn leven naartoe leek te gaan. Ik deed er alles aan om mezelf niet te confronteren met mijn werkelijke situatie.

IK KREEG MAAR VAAK GENOEG TE HOREN DAT IK GEEN ‘NORMAAL KIND’ WAS

“Je bent de enige die zijn leven niet serieus neemt en als je zo doorgaat zal je armoedig eindigen!”

IK WIST DAT IK NIET GOED BEZIG WAS…

…en dat ik echt wat aan mijn situatie moest doen. Maar ongeacht dit besef deed ik er alles aan om mij niet bezig te houden met mijn toekomst. Ik had gewoon te weinig moed om mezelf aan te kijken in de spiegel.

EEN WERELD VAN KUDDEDIEREN

“WE DOEN HET WERK DAT WE NIET LEUK VINDEN OM DINGEN TE KOPEN DIE WE NIET NODIG HEBBEN, ZODAT WE INDRUK KUNNEN MAKEN OP ANDEREN.”

Ik vond het bizar om te zien dat de rest van de wereld wel een perfect leven leek te leiden. Iedereen had het ‘goed en druk’, wat het ‘nieuwe succesvol’ bleek te zijn. Mijn hele omgeving leek zonder problemen te settelen met een leven naar de traditionele normen. Het leven leek wel om huizen en leaseauto’s te gaan. Ik voelde me een Alien in een wereld waar ik me gewoon niet bij kon scharen. 

IK DACHT DAT ALLES AAN MIJ LAG

Ik vond het moeilijk om over mijn situatie te praten. Ik dacht dat alles aan mij lag en besloot mij aan te passen aan het ideaalbeeld van anderen. Ik ging terug naar school en deed de belofte aan mijn moeder om mijn diploma te halen.

eEN NORMAAL LEVEN LUKTE GEWOON NIET

Geen paar maanden verder merkte ik dat ik me er gewoon niet toe kon zetten om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Hoe graag ik het ook maar wilde, het lukte me gewoon niet. Ik kon het gewoon niet over m’n hart verkrijgen om een ‘normaal leven’ te leiden. Ik kreeg regelmatig kritiek op mijn denkwijze, waardoor ik niet naar een alternatief durfde te zoeken. Ik was bang wat anderen van mij zouden vinden en ik deed dus niks. Ik zat op z’n zachtst gezegd vast…

HEY MR. BABYFACE!

MAG IK JE ID-KAART ZIEN?

Achter mijn zogenaamde glimlach voelde ik me een lange tijd een enorme mislukking. Heel de wereld was bezig met ‘iets opbouwen’, terwijl ik zelf maar niet vooruit kon komen. 

Omdat ik een kinderlijk gezicht had en nog geen 60 kg woog werd ik in mijn 20s nog vaak gezien als een 16-jarig ventje. 2 jaar lang deed ik regelmatig een poging om naar de sportschool te gaan, maar door de vele ‘skinny-opmerkingen’ gaf ik al snel op. Ik begon mij steeds onzekerder te voelen.

MONDAY CHESTDAY

DE OPMERKINGEN VAN ANDEREN MAAKTEN MIJ BOOS

Ik wilde laten zien dat ik het wel in me had om een man te worden. Om zelfverzekerder te worden besloot ik mijn hart en ziel in fitness te stoppen. Ik leerde mijn lichaam kennen en hield alles bij wat ik deed. Ik deed er alles aan om zo sterk mogelijk te worden. 

JARENLANG STREEFDE IK HET VERKEERDE DOEL NA…

…puur omdat ik de connectie met mezelf miste. Ik droeg strakke shirtjes en was continu op zoek naar de bevestiging van anderen. Wat ik er toch allemaal voor over had om een beetje erkenning te krijgen…

TRUE STORY:

“ALLE GROTE JONGENS ZIJN VAN BINNEN HET KLEINST”

Na 7 jaar van toewijding en discipline merkte ik dat dit totaal niet de oplossing was. Er veranderde niks en ik bleef mij maar ongelukkig voelen. Ik had er zo ontzettend veel tijd in gestopt en dit voelde erg zwaar.

DE VERDOVING

Ik begon me steeds kutter te voelen en ik deed er alles aan om mijn negatieve emoties weg te stoppen. Deze tijd begon ik mezelf steeds vaker te verdoven in het festivalleven. Dit leek voor mij nog de enige manier om mij vrij en verbonden te voelen in deze wereld. Ik probeerde van alles om de controle te krijgen over mijn leven: ik had zo de illusie dat ik een bestaan kon opbouwen als fitness-model. Toen mijn contract na een jaar afliep sloegen alweer mijn ambities stuk op de werkelijkheid.

HAHA DIE AREL!

“GAAT HIJ NOU ALWEER IETS PROBEREN? DOE TOCH NORMAAL MAN!”

Van mijn omgeving kreeg ik het advies om mijn studie weer op te pakken, wat ik eventjes probeerde om er vervolgens weer achter te komen dat ik me er gewoon echt niet toe kon zetten.

IK WILDE ME VRIJ VOELEN…

…waardoor ik besloot om met 2 vrienden een poging te wagen met ondernemen. Dit zou gaan slagen en ik zou voor eens en altijd verlost zijn van de dagelijkse sleur. We werkten er keihard voor, maar toen dit na een jaar compleet misliep belandde ik in een diepe identiteitscrisis.

GODVERDETIEVUSTERING

IK WAS 27 EN WIST TOTAAL NIET MEER WIE IK WAS

Ik snapte mijn hele leven niet en raakte de controle kwijt. Alle opmerkingen leken waarheid: “Arel, een droomleven bestaat niet, hoe vaak ga je nog iets proberen? Je zult blijven falen dus kies gewoon voor zekerheid, doe iets!”

Ik begon veel motiverende content te bekijken op YouTube. 1 gedachte hielp een depressie voorkomen: “ik zou deze wereld hoe dan ook niet verlaten met spijt dat ik mijn leven nooit eerlijk aan mezelf had geleefd. Ik moest en zou een weg vinden om uit deze mentale gevangenis te komen!”

“JE NE REGRETTE RIEN”

1 DECEMBER 2017

THE CALL TO ADVENTURE

Het was die avond dat ik een kleine beslissing maakte die mijn hele leven voorgoed zou veranderen. Ik googelde op ‘beste boek persoonlijke ontwikkeling’ en kwam uit op Napoleon Hill – Think and Grow Rich (Invictus). De volgende dag begon ik met lezen en ik was direct hooked. De denkwijze die Napoleon Hill beschreef opende mijn ogen. Het was precies wat ik nodig had. Ik las het boek meerdere keren achter elkaar en ik begon voor het eerst absoluut te geloven dat ik het echt in me had om iets geweldigs te doen met mijn leven.

IK MAAKTE EEN PLAN

…en vertelde mijn vriendin dat ons leven vanaf nu compleet zou veranderen. Gelukkig aarzelde ze geen seconde om in mij te geloven. Steef, ik ben je met mijn leven dankbaar! Want jij bleef toen je al het recht had om weg te lopen.

ALLE SCHEPEN VERBRANDEN

JE GAAT ALL-IN OF JE GAAT NIET, ER IS GEEN ANDERE WEG!

Ik nam de sprong in het diepe en vertelde mijn familie en vrienden dat ik per direct zou stoppen met mijn studie. Ik had nog een minuscuul huurhuisje, een havo diploma, en een parttime job als boodschappenbezorger.

MIJN OMGEVING PROBEERDE MIJ TEGEN TE HOUDEN…

…door op mij in te praten, maar ik luisterde niet: “dit keer zou ik voor mezelf kiezen!” Er was geen plan B en ik maakte met mezelf de afspraak dat het niet uit zou maken hoe moeilijk de reis zou worden, ik zou hoe dan ook een leven creëren op basis van mijn eigen definitie van succes.

EEN LANGE ZELFSTUDIE

LEZEN, LEZEN, LEZEN, EN NOG EENS LEZEN

Omdat ik nog helemaal geen ervaring had met ‘dromen verwezenlijken’ ben ik mij gaan verdiepen in de verhalen van de pioniers uit onze geschiedenis. Ik wilde begrijpen hoe zij hun dromen verwezenlijkt hadden, en hoe ik hetzelfde kon doen. Ik bestelde boek achter boek en probeerde zoveel mogelijk te leren op het gebied van spiritualiteit, kernpsychologie, persoonlijke ontwikkeling, mindset, het menselijke brein – en de werking van onze wereld.

KOENTJE

“ARIE, BINNEN 6 MAANDEN VLIEGEN WE DE LUCHT IN!”

Tegelijkertijd sloot ik een pact met mijn beste maat om deze route samen in te slaan. We besloten een app te bouwen waarmee we mensen weer met elkaar zouden verbinden in de echte wereld.

We waren ambitieuze jongens die het echt gingen maken!

RICHARD

“BOYS, WE WETEN WAT WE WILLEN, DE HOE ZOEKEN WE ONDERWEG WEL UIT. lET’S gO!”

Onderweg kwamen we Richard tegen die zo geïnspireerd raakte van ons verhaal dat hij zijn goede baan, koophuis en zekerheid opgaf en zich aansloot bij de missie.

Een jaar lang deden we ons best om mensen te vinden met de juiste skills, en dit lukte! We hadden ons eerste team bij elkaar en begonnen aan onze app te werken.

DE ILLUSIE!

“EVERYBODY HAS A PLAN UNTIL THEY GET PUNCHED IN THE FACE”

Na 8 maanden flopte ons plan. Het hele idee bleek mijn waanidee te zijn geweest. Vervolgens raakten we alle mensen kwijt waarmee we samenwerkten… Het voelde alsof ik van een berg afviel.

IK WAS WEER TERUG BIJ AF…

…en de opmerkingen van familie en vrienden kwamen weer binnen: “Het is alweer mislukt. Je hebt ook nog is een studieschuld. Waarom ga je niet iets normaals doen en een echt leven opbouwen?”

DE KRITIEK DEED MIJ VEEL PIJN, MAAR IK WAS VASTBERADEN

Ik had met mezelf de afspraak gemaakt om nooit voor minder te settelen dan een gelukkig en betekenisvol leven, precies op mijn manier. Ik geloofde absoluut in mijn visie en besloot de lessen te leren die nodig waren.

EEN DUWTJE
DE JUISTE KANT OP

EEN DUWTJE DE JUISTE KANT OP

WIE THE FUCK BEN IK EN WAT WIL IK NOU EIGENLIJK MET M’N LEVEN?

Ik deed veel moeite om mij te omringen met mededromers die al veel verder waren op hun pad. Ik ben ze met mijn leven dankbaar voor het advies dat ze gaven: “wanneer je je echt vrij en gelukkig wilt voelen, dan zal je eerst een diepe duik moeten nemen in je hart. Je moet het innerlijke werk doen. Je moet ontdekken wie je bent en waarom je leeft.”

EN DUS STELDE IK MEZELF VOOR DE EERSTE KEER DE BELANGRIJKSTE LEVENSVRAGEN:

EN DUS STELDE IK MEZELF VOOR DE EERSTE KEER
DE BELANGRIJKSTE LEVENSVRAGEN:

Wie ben ik?
Waarom doe ik wat ik doe?

Wat is mijn Levensdoel?
Wat wil ik achterlaten op deze wereld?
En nog belangrijker: Waarom?

IK KWAM ER AL SNEL ACHTER DAT DIT EEN ZWAAR PROCES ZOU WORDEN

Ik wist nog helemaal niet hoe ik ‘mezelf kon ontdekken’ of welke stappen ik moest nemen. Ik had geen keus: ik moest me voor de eerste echte keer gaan confronteren met de waarheid over mezelf… …iets waar ik mijn hele leven bang voor was geweest en wat ik zo ver had weggestopt dat ik het bijna was vergeten.

“If you are looking for your purpose or calling, You will find it in your pain”

Drew Brees

“If you are looking for your purpose or calling,
You will find it in your pain”

Drew Brees

ONVERWERKTE TRAUMA’S

EEN SPIRITUEEL PROBLEEM KAN ALLEEN BIJ DE WORTEL WORDEN OPGELOST

Door diep in mijn verleden te graven, kwam ik erachter dat ik in mijn jongere jaren hard was gekwetst door mijn beste vrienden. Toen ik 13 was vertelden de jongens uit mijn vriendengroep dat ze niet meer met mij om wilden gaan door hoe ik was. In 1 keer raakte ik al mijn vrienden kwijt. Ik was nog te jong en onderontwikkeld om hier goed mee om te kunnen gaan, waardoor ik het gevoel had alsof mijn hele wereld in elkaar stortte.

EEN HARDNEKKIGE GELOOFSOVERTUIGING 

Indirect gaf ik als kind een zeer verkeerde betekenis aan dit trauma, namelijk:

“Ik kan mezelf niet zijn, want anderen houden niet van mijn ‘echte-ik’ en zij zullen mij dan kwetsen.”

Zonder dat ik het doorhad was deze overtuiging diep in mijn onderbewustzijn gekomen. Voor dit proces had ik nooit geweten dat dit trauma nog steeds zo’n enorme impact op mijn leven had. Ik was het gewoon helemaal vergeten! Juist door deze diepe overtuiging durfde ik nooit echt mezelf te zijn en had ik mijn hele leven keuzes gemaakt op basis van wat anderen voor mij wilden in plaats van eerlijk te zijn aan mezelf.

IK ONTDEKTE DAT IK NOOIT MIJN EIGEN LEVEN HAD GELEEFD

Deze ontdekking deed me ontzettend veel pijn, maar het was precies wat ik nodig had. Ik dacht: “Dit stopt voor eens en voor altijd. Dit eindigt hier. Vanaf nu bepaal ik (en alleen ik!) hoe ik mijn leven zal leven.”

MIJN EIGEN HERO’S JOURNEY

MIJN INNERLIJKE REIS NAAR VRIJHEID, VERLICHTING EN GELUK

Na een lang en zwaar spiritueel proces wist ik eindelijk de belangrijkste wortel van mijn probleem op te lossen. Alles viel in 1 keer op z’n plaats: mijn angsten verdwenen en ik kreeg eindelijk de antwoorden waar ik altijd naar op zoek was geweest. Er ontwaakte een soort kracht die ik nooit eerder had gevoeld. Ik begon me snel te ontwikkelen en er ontstond een compleet nieuw pad. Mijn leven begon zich op alle fronten te verbeteren – en iedere dag ervaarde ik weer het enthousiasme, de passie en vrijheid alsof ik weer een kind was.

STEEDS MEER MENSEN WORDEN WAKKER

Momenteel vindt er een kolossale shift plaats op de wereld. Steeds meer mensen ontdekken dat het systeem waar ze tot nu toe in geleefd hebben niet klopt – en dat er meer is. Ze proberen van alles om zichzelf, het leven en de wereld te begrijpen, maar hebben geen idee wat ze precies moeten doen om hun kennis in de praktijk te brengen. Ze zitten vast in angst – en voelen zich leeg, eenzaam en onbegrepen. Stress-levels, depressies en zelfmoordcijfers zijn nog nooit zo hoog geweest, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Alle antwoorden zijn in ons eigen Hart te vinden – en het enige wat we hoeven te doen is naar binnen te gaan bij onszelf.

IK WIST WAT MIJ TE DOEN STOND

Ik moest en zou andere mensen helpen in hun pad naar verlichting. Ik voelde het diep in mijn ziel: dit is echt het pad van mijn Hart. Hier ga ik de rest van mijn leven aan spenderen. Ik ga hier mijn levenswerk van maken! Het is iets waar ik geen eens betaald voor hoef te worden. Ik kan het gewoon niet laten. Er ontstond direct een levensmissie en RedPill was geboren.

In de maanden daarna heb ik van mijn passie mijn leven gemaakt – de rest is geschiedenis.

DE BELANGRIJKSTE LES DIE IK HEB GELEERD:

“Follow your heart. It knows all things.”

PAULO COELHO

Mij werd verteld dat dromen niet bestaan en dat ik het leven op ‘safe’ moest spelen. Achteraf gezien heb ik geleerd dat dit niet waar hoeft te zijn. Mijn Hart heeft altijd al geweten wat ik moest doen. Zelfs in de tijden dat ik nog nog geen flauw benul had wat ik met mijn leven wilde doen, had ik continu een bepaald gevoel dat aan me knaagde; het gevoel dat mijn leven voor meer was weggelegd dan wat mij altijd was wijsgemaakt.

EEN LANGE TIJD DURFDE IK NIET NAAR MIJN HART TE LUISTEREN…

…waardoor ik in een enorme crisis belandde. Achteraf ben ik zo ontzettend dankbaar voor al die jaren van pijn. Hierdoor kon ik mijn gevoel niet meer ontkennen – en was ik genoodzaakt om naar binnen te gaan en mijn levensvragen te onderzoeken. Zonder dit had ik nooit de moed en power gehad om all-in te gaan op mijn Hart – en zou ik nooit zijn geweest waar ik nu ben.

MOOIE ZIEL, WAT IK JOU WIL VERTELLEN…

…is dat indien jij ook een bepaalde roeping voelt, weet dan dat alles mogelijk is, echt alles! Het begint allemaal bij de Journey naar jezelf – jouw eigen Hero’s Journey – jouw Call to Adventure – jouw innerlijke reis.

Waarom zou je wachten tot de wereld je verplicht om te veranderen? Just take the redpill!

Met alle Liefde,

Arel
11/2019 

MEER LEZEN OVER MIJN MISSIE?

WIL JE IN GESPREK?